Indenfor de seneste få år, er en bestemt trend virkelig begyndt at blive populært at give; nemlig oplevelsesgaver. Flere og flere ønskelister begynder at indeholde et punkt, hvor der blot står ’oplevelser’. Men hvad består disse oplevelsesgaver egentlig i? Den korte udgave af svaret ville være: alt hvad man kan forestille sig. Der er nemlig stort set ingen grænser for hvilke aktiviteter man kan give som oplevelsesgave. Oplevelserne kan varierer fra de stille og rolige udgaver, som eksempelvis brunch eller biograftur, til de mere ekstreme oplevelser, som testkørsel af en hurtig bil til frit fald. Man bliver hurtigt overrasket over hvor mange ting man egentlig kan komme til at opleve i Danmark. Undersøg hvad mulighederne er og find den type oplevelse, der passer bedst til ham eller hende du skal give gaven til.

Hvem kan man give dem til?

Netop fordi oplevelsestyperne varierer så meget, er det også alle der kan få glæde af en oplevelse. Her er det naturligvis vigtigt at kende modtageren af gaven en smule. Det er nemlig langt fra alle, der vil sætte pris på at skulle lave frit fald. Alternativt, er det heller ikke alle der vil synes det er lige spændende at få et gavekort til en café. Derfor er det vigtigt at kende dem du giver gaverne til. Alligevel kan man se en tendens, idet at det er særligt når det kommer til gaver til hende, at der bliver købt oplevelsesgavekort.

Dette er på trods af det faktum, at der er et mindst ligeså bredt udvalg af oplevelser, der er møntet på gaver til ham. Men for de fleste kvinder, er der noget hyggeligt ved at invitere en veninde på en cafétur som en fødselsdagsgave. Dette er nemlig ikke bare for at give en god gave, men er også en undskyldning for at tilbringe noget kvalitetstid sammen.

Hvordan finder jeg den perfekte oplevelsesgave?

Hvis du har besluttet dog for at give en oplevelsesgave, begynder næste punkt af processen: at finde den perfekte oplevelse til din ven, kæreste eller muligvis dit familiemedlem. Der er som sagt ingen grænser for hvem der vil blive glade for en oplevelse; der vil selv være noget at finde der kan gives til dine bedsteforældre. Her er det essentielt, at du virkelig kender den du giver gaven. Dette er en anden grund til at oplevelsesgaverne er så populære: de viser at man virkelig kender fødselaren og at man har lagt grundig tanke i gaven.

For at finde inspiration, kan du eventuelt kigge på en liste over de populæreste oplevelsesgaver. Her vil du finde inspiration og det er uden tvivl et godt sted at starte. Men det vigtigste er stadig at det er dig der vælger gaven ud fra hvad du ved om personen der skal have den. Det vil nemlig ikke være en sjov gave at modtage, hvis ikke det er noget man rent faktisk har lyst til at gøre. Kom i gang i god tid og find perfekte oplevelser til dine nærmeste.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.