De fleste af os har store interesser, vi gerne vil bruge mere tid på. Det kan for eksempel være politik eller andre spændende ting, som gør hverdagen sjovere at komme igennem. Dog kan trælse småopgaver sætte en stopper for dine hobbyer, hvis de hele tiden pulserer i baghovedet.

Det er bare svært at abstrahere fra hjemlige pligter, og det bør du jo i bund og grund heller ikke. Derfor er det en rigtig god ide at få de mindre spændende opgaver ordnet, så du kan bruge mere tid på dine hobbyer.  Her er forslag til, hvad du kan gå i gang med i første omgang. 

Elektriker

Få styr på elektriciteten

Der er bare ikke noget, der er mere stressende end at have uafsluttede el-projekter. Eller endnu værre: at have installationer du godt selv ved, ikke er helt i orden. Den der pressende fornemmelse, som fortæller dig at du hvert sekund kan være tvunget til at ringe til en elektriker med døgnvagt, er bare ikke særligt fedt. Heldigvis er der noget du kan gøre. Du kan nemlig tage dig sammen og få ordnet dit el.

Er der tale om mindre ting som lamper, der ikke er slået til, eller ledninger som skal arrangeres ordentligt, kan du ofte selv klare skærene, hvis blot du afsætter din nødvendige tid. Hvis det er større opgaver, som for eksempel tilslutning eller omlægning af nye forbindelser, har du brug for en professionel. Mange af os er ikke så gode til at få det gjort. Både fordi det kan være dyrt, og fordi vi ikke rigtig orker at skulle finde den rette elektriker, hvorefter vi skal arrangere tidspunkt og endelig gøre hjemme klar til, at der kan komme håndværkere på besøg. Det er dog det rette at gøre, og du kan faktisk gøre det billigere, end du lige går og tænker.

Du kan nemlig få et tilbud af en elektriker online, og så kan du selv se, om du synes det er rimeligt. Hvis ikke kan du indhente et nyt tilbud, som muligvis er billigere. Det kan dog være, at det simpelthen bare koster, hvad det koster. Sådan er dét, men det er altså godt at få det fikset.

Gør haven sommerklar

Det kan virkelig plage, når du kan se sommeren er på vej udenfor, men haven ligner noget, der er løgn. Det er hårdt at skulle gå i gang med den helt store omgang, og det kan godt tage lang tid. Til gengæld betaler det sig virkelig! For det første få du ro i sindet, når fliserne er ordnet, tornene er trimmet, og køkkenhaven er anlagt. For det andet er der da ikke noget bedre end at kunne dyrke sin yndlingshobby i en dejlig sommerhave. Derfor handler det bare om at komme i gang, så du kan komme videre.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, så kan du søge inspiration på nettet. Her findes masser af gode guides, som gør det mere overskueligt at få styr på havekvalerne. Du kan også tage i dit lokale havecenter og se, hvad de har på tilbud. På den måde kan du blive inspireret til, hvad du selv kan gå i gang med. 

Virker projektet lige lovligt uoverskueligt, så se om du ikke har et par venner eller familiemedlemmer, som er villige til at hjælpe. Du kan jo altid tilbyde nogle øl og en gang aftensmad til gengæld. Det er faktisk billigt sluppet i forhold til, hvor meget lettere dit liv bliver, når du har fået styr på haven.