At have en smuk have er afgørende for, hvor stor lyst man har til at opholde sig i den. Hvis det vælter op med ukrudt, græsset er uklippet, og fliserne er dækket af flisepest, så er det mere tillokkende at opholde sig indendørs, selvom vejret er godt.

For at hjælpe dig lidt på vej til at få en smukkere have, får du her nogle tips og tricks til, hvordan du kan forskønne din have.

Blomstrende have det meste af året

Hvis du gerne vil have en have, som ikke ser kedelig ud uden for højsæsonen, så kan du have stor glæde af at vælge blomster og planter, der blomstrer på forskellige tidspunkter. På den måde har du altid nogle blomster, et træ eller flere og måske nogle buske, som står med blomster på. Om vinteren er der ikke meget, der blomstrer her i Danmark, men ved at vælge træer, buske og blomster strategisk, kan du sagtens have glæde af de flotte farver fra forår til efterår.

Dæk bar jord med f.eks. flis

Bar jord er nok ikke så pænt at se på, og derudover er det også et slaraffenland for ny ukrudt, som frit kan vokse der, da der ikke er noget til at spærre for det. Derfor kan det være en rigtig god grund til at dække den med flis. Udover at du mindsker vækst af ukrudt, så får du også et pænt og ensartet bunddække, som over tid bliver til god muld, hvorefter du nemmere kan få de ønskede planter til at gro.

Beskær træer og buske i tide

Hvis du sørger for at beskære træer og buske på det rigtige tidspunkt, så kan du også hjælpe dem på vej, og du mindsker også mængden af vanris. Vanris er træets panikreaktion, hvilket du kan modvirke ved at beskære det på det rigtige tidspunkt.

Rens fliserne for at komme af med flisepest

At rense fliserne for flisepest er et stort projekt, og det kan føles uoverkommeligt, men det vil være besværet værd. Hvis du ikke orker det selv, kan du hyre et havefirma, som nemt kan rense dine fliser for dig.

Læs mere her: https://bygga.dk/brolaegger/ 

Køb evt. en robotplæneklipper, der laver bioklip

Hvis din robotplæneklipper klipper græsset ofte, så får du en masse små stykker græs. Det kan så blive liggende på plænen uden at skade den, og det bliver til gødning. Derved får du en frodigere græsplæne.