Da vi sidste år skulle have en trampolin i haven, var vi ligesom mange andre lidt forvirrede over hvad vi skulle købe. 

Vi tænkte i første omgang på at tage hen på den nærmeste Harald Nyborg og købe en af dem, de havde der, men vi ombestemte os alligevel hurtigt for at det nok skulle være en anden.

Vi besluttede så at vi måtte undersøge det grundigere før vi besluttede os og kom frem til, at vi skulle købe en trampolin fra en af de kendte producenter som BERG, Salta eller Exit. Vi kom frem til, at disse er blandt de bedre trampoliner vi kunne finde til private.

Men der var da et par overvejelser mere at tænke over, og det vil vi dele med jer her.

Kvadratisk, aflang, rund eller oval

Det første, vi overvejede, var, hvilken form vi skulle vælge af trampolin. Den traditionelle er rund, men det ville børnene ikke have, fordi deres venner havde en firkantet trampolin. Så undersøgte vi det og fandt ud af, at runde trampoliner er ideelle til børn, der lige er begyndt at hoppe, fordi man ikke hopper så super højt og også bliver ført ind mod midten af trampoliner.

Vi valgte en oval trampolin, da vores børn ikke er særlig erfarne, og den har samme fordele som en firkantet trampolin, men er mere sikker at hoppe på, fordi du bliver ført ind mod midten af trampolinen, ligesom på en rund, og derfor ikke risikerer at falde ud, som du ville gøre på en normal rektangulær trampolin. 

Så vi mener, at det er et fantastisk alternativ til at købe en firkantet trampolin, fordi den er lige lidt mindre voldsom. Den koster dog også mere end en firkantet, så det skal altså tages i overvejelserne.

Skal den graves ned?

En sidste overvejelse, men måske den vigtigste er at beslutte om det skal være en nedgravet trampolin eller om det er bedre med en klassisk model der stå på ben. De har jo hver især en række fordele og ulemper. De nedgravede trampoliner fylder jo meget mindre i haven og det synes vi personligt er rart når vi også gerne vil bruge haven til andre ting. Det kræver så til gengæld at du er villig til at betale det som det koster at få den gravet ned og det er ikke så lidt.