Sveriges udvalg af sparesorts og hoteller er stort, og det spænder over både de små steder inde i landet til de større steder ude ved vandet. Du har dermed mulighed for at komme på spaophold i mange større svenske byer, ligesom du også kan prøve dig frem med spaophold hos mindre steder lidt ude på landet. Det kan eksempelvis være en privatejet spa, der ligger ved en sø sydøst for Jönköping.

Inden du beslutter dig for at tage på et spa i Sverige, så er det vigtigt, at du orienterer dig ikke blot om indrejse i Sverige, men også undersøger både spaen og naturområdet på forhånd.

Praktiske ting angående spaophold i Sverige

I dette afsnit kommer vi ind på penge og pas. Begge dele er vigtige, og det er især vigtigt, at du orienterer dig om, om du skal have pas med. Dog er det sådan, ifølge det danske politi, at det ikke er nødvendigt at medbringe pas, når man som dansker rejser i Norden (Norge, Sverige, Finland og Island). Men der kan være særlige omstændigheder som gør, at Sverige gør en undtagelse og kræver fremvisning af pas. Du bør derfor undersøge det god tid i forvejen, så du kan have dit pas klar, i tilfælde af at du skal bruge det.

Angående penge, så er det værd at bemærke, at der formentlig vil være en del penge at spare. Det er på grund af værdien af den svenske krone i forhold til den danske krone, og da den svenske krone er mindre værd, får du mere for pengene på et svensk spaophold.

En sidste ting, vi vil nævne her angående penge, er, at du bør undersøge, hvilke kort du kan betale med i Sverige. Det er en god idé at have svenske kontanter med, så du har penge til at betale med, hvis de ikke tager kort.

Pak efter vejret og forholdene

Sverige har et andet og køligere klima end herhjemme. Der er større bjerge, dale og andre forhold, som gør, at det kan blive markant koldere i Sverige end her. Selv om sommeren. F.eks. er det køligere oppe i bjergene, og køligere inde midt i landet om vinteren. Der er masser af søer i Sverige, så du må forberede dig på at køre nogle omveje igennem landskabet. Dette er dog med til at give en god oplevelse i form af en naturskøn køretur.