Hvis man er i gang med at bygge et hus, som potentielt skal være drømmehjemmet, så er der typisk også rigtig mange beslutninger, der skal tages. Man har ret meget kontrol over, hvordan huset kommer til at se ud, fordi man selv kan vælge, hvordan det meste skal være, men nogle gange kan det være lidt svært at navigere rundt i det hele.

Så for at du ikke bliver alt for presset af hele processen og alle de mange beslutninger, der skal tages i forbindelse med så stort et byggeprojekt, kan du herunder læse lidt mere om nogle af de vigtigste ting – de ting, der har størst betydning for husets funktion og overordnede udtryk.

Hvor mange etager?

Et godt sted at starte, når man gerne vil sætte gang i byggeprojektet, er at finde ud af, hvor mange etager huset skal have. Der er alligevel ret meget forskel på 2 plans huse og huse, der kun har et plan. Hvis man vælger at bygge i to planer kan man få lidt højde på, hvilket kan give en bedre udsigt, men der er måske nogen, som ikke finder det lige så praktisk – eksempelvis hvis man har små børn, der hele tiden skal op og ned af trapper. Omvendt får man med et hus, der kun har en etage, et hus, der fylder lidt mere på grunden og dermed giver lidt mindre plads til have. Med ellers fungerer det meget praktisk, fordi det hele foregå på den samme etage, så det kan skabe lidt mere samling i hjemmet. Begge løsninger er gode, så det handler bare om at tage den rette beslutning ud fra de behov, man har.

Størrelse og antal værelser

I samme omgang, som man overvejer, hvor mange etager der skal være i huset, kan man også med fordel tænke lidt over selve størrelsen på huset, og hvor mange rum man tænker, at man gerne vil have. Her kan man med fordel bygge hjemmet op, så man potentielt har mulighed for at lave nogle vægge og lave flere værelser. Hvis man eksempelvis er et ungt par, som måske regner med at få nogle børn i fremtiden, er det i hvert fald meget smart at give sig selv muligheden for at lave nogle børneværelser. Og hvis man allerede har børn, vil man selvfølgelig prioritere, at der er værelser til alle børnene.

Materialevalg

En sidste beslutning, som dog involverer en masse små beslutninger i sig selv, men som primært handler om huset udtryk, og ikke funktion, er selvfølgelig de materialer, man vælger at benytte sig af, når huset skal bygges.

Måske har du ikke så meget at sige i forhold til, hvordan huset skal se ud udefra, men de fleste har nok nogle præferencer i forhold til eksempelvis gulv, vægge og den slags ting, der hører til indenfor. Og hvis du alligevel også synes, at det er lidt spændende at have indflydelse på, hvordan husets ydre skal fremstå, så må du også lige huske at kigge lidt på forskellige mursten eller hvad du nu tænker vil være flot af materialer på husets ydre.