Dekorering af både hænder og negle kan spores helt tilbage til det gamle Egypten. Her brugte man parfumerede olier og sten til at file neglene med. Den moderne neglelak som vi kender den, har sine rødder i 1920’erne. Lige siden dengang har det været muligt at få neglelakke i alverdens farver. Lakkerne er blevet forfinet og holder nu både længere og bedre. Samtidig er det blevet meget moderne at få sine negle forlænget, med kunstige negle lavet i forskellige former for akryl eller gele. Når solen kommer frem, er fødderne også særligt i fokus. Når de nye sandaler skal luftes, er det bedst parret med et par velplejede fødder. Neglelak er både for unge og gamle, som giver en poleret finish til dit look.    

En verden af farver

Mange danskere er glade for neglelak. Kigger du ind i en kvindes toiletskab, så vil du med al sandsynlighed finde en, hvis ikke flere neglelakker på hylderne. Neglelak er en meget personlig sag, som selvfølgelig er afhængig af både sæson og modetendenser. Dertil vil der selvfølgelig være personlige præferencer. Der findes et hav, af mærker og hvis du er på udkig efter en neglelak til enten en gave eller til dig selv, så er der uendelig mange muligheder.

Uanset hvilken neglelak man ligger inde med, så er også mulighed for at udsmykke denne yderligere. En af de muligheder som er mulig, når først man har fået lagt det første lag neglelak er at trykke et motiv oven på den tørre neglelak. Disse motiver kommer i rigtig mange udformninger. Moyou London er et af de mærker, som tilbyder stamping plader og ikke mindst lakker, det er selvfølgelig også muligt at bruge lakker man allerede ejer sammen med disse stamping plader.

Din hånd er også dit visitkort

At neglelak i den grad er blevet moderne kan tydeligt mærkes hos Minta, der sælger neglelak og negle produkter. De tilbyder mange forskellige mærker, som både henvender sig til private og professionelle. I takt med, at der er kommet et fokus på det ydre, er det også blevet mere velanset at få plejet både sine hænder og fødder.

Det bedste udgangspunkt for, at lakken kan ligge pænt og holde længere er, at neglene er pænt formet og neglebåndene skubbet pænt tilbage.

Derudover er der andre tiltag, man kan gøre for at forbedre kvaliteten af sine negle. Det kan eksempelvis være regelmæssigt at benytte negleolie. Hvis du oplever, at dine negle flækker eller knækker let, så kan du med fordel gøre flere forskellige vitaminer til en del af din daglige rutine. Du skal dog være opmærksom på at, der kan gå nogle måneder før at du vil kunne se en effekt. I tilfælde af, at du ikke kan vente på at vitaminerne virker, findes der et stort udvalg af neglelakker som påføres under den farvede lak som stiver neglen af og gør neglen stærkere.


Alle disse produkter kan selvfølgelig også bruges på fødderne. På denne måder bliver fødderne også klar, til hvad end de skal i et par sandaler eller i et par stiletter.       


Indlægget er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.