Vinteren er en gæst, som vender tilbage hvert eneste år. Vi ved det alle sammen godt, men det betyder ikke nødvendigvis, at vi altid er helt klar til at tage imod nattefrost og mørke. Der er mange forskellige ting, du skal have styr på, og det kan altså være meget godt lige at forberede sig ordenligt. Her får du råd til nogle af de ting, du simpelthen ikke må glemme, når vi skifter til vintertiden.

Huset skal være klar

Bor du i hus, er der nok at se til. Først og fremmest er der små detaljer som at huske at lukke alle vinduerne — også i kælderen og på loftet. Så skal radiatorerne tændes, og det lyder måske åbenlyst, men det er en rigtig god ide at få tændt dem i alle rum, også dem der ikke nødvendigvis behøver at være så varme. Stil dem på halvanden, for så sker der nemlig ikke noget ved, at dørene står åbne, og du mister ikke varmen fra et rum til et andet.

bil

Haven er selvfølgelig også en detalje, hvis du har hus, og her er det vigtigt, at du får beskåret, det du skal, inden nattefrosten kommer. Du kan nemlig ikke længere beskære, når det fryser, for så slår du dine træer og buske ihjel, og det ønsker du formentlig ikke. Husk derfor at få trimmet hækken i løbet af september eller oktober, inden det begynder at blive rigtig koldt.

Forbered bilen på lave temperaturer

Ligegyldigt hvilken bil du har, er det vigtigt, at den også bliver gjort helt vinterklar. Vinterdæk er det første og vigtigste skridt. De skal helst være af god kvalitet, for det er jo din egen sikkerhed, der er på spil. Få sat dem på, ligeså snart det begynder at blive koldt, så du er klar til at køre trygt på vejene selv i sjap.

Så er det en god ide at få gjort bilen ren, imens det stadig er godt vejr. Det er meget nemmere at rengøre den, imens solen stadig skinner, og det er bare ikke sjovt at stå og støvsuge bilen med stivfrosne fingre. Det er aldrig fedt at rengøre noget, men det bliver bare så meget værre, hvis du gemmer bilvasken til december, så sørg for at få det gjort, imens det stadig er til at overkomme.

Kølervæsken og sprinklervæsken er også vigtige detaljer at tjekke op på. Det er nemlig ikke alt sprinklervæske, der kan tåle frost, og det er noget værre rod, hvis det fryser fast. Det er ligeledes kritisk, hvis du ikke har nok kølervæske på, eller hvis du er typen, der godt kan finde på at bruge vand. Det går bare ikke, når det fryser, så sørg for at få hældt det rigtige på.

Her kan læse mere om, hvornår du bedst muligt passer på din bil, både om vinteren og om sommeren.