Der har altid været delte meninger om gaming, specielt i de seneste år, hvor det for alvor er kommet frem. Før i tiden var gaming kun noget, som du lavede i fritiden og hyggede dig med. Fænomenet er ikke længere blot noget, som du laver i fritiden. Det har i nogle situationer skabt problemer, hvor nogle har fravalgt skole og valgt at pjække, for at komme hjem eller blive hjemme, og kunne spille videre på spillet. Det er noget, man som forældre skal være klar over, men det hjælper sjældent at afholde sit barn fra computerbrug fuldkommen. At spille giver nemlig nogle kompetencer, som mange ellers ikke oplever på samme måde, eller lige så hurtigt.

Fordele ved gaming

En af de helt store fordele som der tales om, er dem som spiller som i de fleste tilfælde udvikler deres engelske sprog meget, også i en ung alder. Mere eller mindre alle nutidens populære spil foregår på engelsk, og derfor får man noget viden om sproget, og lære lidt om det, selvom man ikke lige er klar over det. Specielt hvis det er computer man spiller på, så bliver de fleste som spiller meget, også ret skarpe til at færdes og suse rundt i forskellige indstillinger og områder på computeren. Det giver altså ofte, en bedre viden på computeren, som kan give fordele senere.

Ulemper ved gaming

Selvom mange prøver at belyse ulemper, så er der altså ikke som sådan nogle direkte ulemper. Der kan være ulemper, hvis du starter på nogle spil, som kan have et anderledes sprog fordi det primært er for ældre brugere, så der kan opstå et problem, men ellers er der som sådan ikke noget galt ved gaming. Så længe man sørger for, at det ikke er det vigtigste for en, men at det ligesom en anden interesse, er noget som man nyder at lave, når man har tiden til det, og ikke begynder at blive hjemme fra skole eller andet, bare for at spille.

Fællesskab og venner

Mange har hørt den med, at hvis man sidder og spiller, så får man ingen venner og man er ikke med i noget fællesskab. Det er i de fleste tilfælde en løgn, da det er de færreste, som sidder og spiller fuldstændig alene. De fleste indgår i et eller andet fællesskab, om det så er vennerne fra klassen de spiller med, eller nogle de måske har mødt igennem spillet er ikke så relevant. Det relevante er, at de altså får tilbragt tid sammen med andre, dog over nettet og ikke fysisk sammen, men det ændre ikke på, at de stadig har venner og nogle de kan henvende sig til, og bruge tid sammen med.

Esport

Nu er gaming-scenariet gået hen og er blevet en vej, hvor du kan tjene rigtig mange penge over en årrække, hvor du kan være det som man kalder professionel udøver, indenfor det område som hedder E-sport. Det er spændende læsning, specielt hvordan gaming er udviklet sig til at blive en midlertidig levevej for mange.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionel materiale.